Allra viktigast för din SEO

SEO är ordet på allas läppar. Search engine optimization – vi vet! Det kommer ständigt ut nya tips och artiklar på bloggar som handlar om hur man ska hypnotisera sökmotorerna (främst Google) och locka dem med sina perfekta artiklar. Det handlar inte längre om att försöka lura sökmotorerna med smarta tricks, utan nyckeln är att skapa unikt, välutformat och läsvärt innehåll som faktiskt levererar värde åt läsaren.

Låt oss säga att du ska sälja kaffebryggare eller vattenkokare och vill fylla upp hemsidan med relevant material som dina kunder faktiskt kan uppskatta. Vad finns det att skriva om kaffebryggare? Fråga dig själv vad dina kunder är intresserade av och vad de ska använda sin kaffebryggare eller vattenkokare till. De ska göra kaffe och te, ok! Plötsligt öppnas det upp en hel värld av relevant innehåll som har med fika och kaffe och te att göra.

Dela med dig av enkla men goda recept på munsbitar och fikabröd. Skriv om olika kaffebönor och tesorter, vart de kommer ifrån och vad dess historia är. Skriv med inlevelse om saker och ting som faktiskt intresserar även dig, eller anställ en skribent som kan skapa innehåll som fångar läsaren och informerar den på ett underhållande sätt.

Nu kanske du även säljer blenders och matberedare i din webbshop? Perfekt! Dela med dig av smoothie recept, energibollar och andra ting man ofta använder sin blender till. Skriv om nyttiga frukter och trendiga tillskott som hälsosamma människor intresserar sig för, så kommer de att återkomma till din blogg, där du länkar till dina produkter så klart. Fokusera på att tillfredsställa dina kunder.