Tekniska leksaker

Att stimulera ditt barn med mer tekniska leksaker som lego friends kommer dels att hjälpa ditt barn att utveckla sin motoriska färdighet, men kommer också att ge många timmar av lek och kreativitet.

Lego är utmärkt exempel på en leksak som enkelt kan anpassas efter ditt barns ålder. Då Lego ofta innehåller små bitar är det dock inte rekommenderat för väldigt små barn, men så snart ditt barn är stor nog att börja bygga och sätta ihop klossarna är det bara att börja hitta ett passande paket. Med mängder av olika teman och prisnivåer, kan du hitta ett set av Lego som passar ditt barn perfekt.

Fördelar med motoriska leksaker

Du kan börja introducera motoriska leksaker redan i väldigt tidig ålder och ditt barn kommer att må bra av att få lösa problem, sätta ihop pussel eller slå på knappar som sedan ger ifrån sig ett visst ljud. Fördelen med dessa leksaker är att ditt barn kan koppla ihop saker och få en bättre förståelse för hur saker fungerar, redan i väldigt tidig ålder.

Men marknaden är också fylld med mängder av mer tekniska apparater och med en surfplatta eller mobiltelefon kan ditt barn också lösa problem och utmanas.

Hur väljer man rätt leksak?

Oavsett om du väljer ett spel eller leksak för ditt barn så kommer du att se vilken ålder leksaken är anpassad för. Men eftersom barn utvecklas på lite olika stadier och i olika grader, så måste du också kunna utmana ditt barn och veta vilken nivå leksaken bör ligga på. Så testa dig fram för att hitta en leksak som passar ditt barn perfekt.