Gör din hemsida mer personlig

Att skapa en riktigt bra hemsida, handlar inte bara om att se till att texten har en god SEO och att texten flyter på och innehåller rätt sökord. För att din hemsida ska vara intressant och klickvänlig, måste du även lägga in lite av din egna själ på hemsidans design och göra den inriktad för den typ av tjänst eller produkt som du vill sälja. 

Vilket typ av innehåll ska hemsidan ha?

Om du till exempel vill skapa en innovativ hemsida för smink på nätet, kommer du att få en bättre ranking och SEO, genom att inkludera relevanta sökord och produkter inom detta område. 

Detta kan till exempel vara artiklar om hur man väljer rätt foundation eller vilka sminkborstar som man bör investera i, för att sedan länka till de produkter som du vill sälja eller marknadsföra. 

Struktur och form 

Hemsidan kommer dessutom få fler besökare, om du lägger ner lite extra tid på att designa och skapa en bra plattform. Den ska vara enkel att manövrera sig igenom och även om det kan verka lockande att inkludera så mycket text och bilder som möjligt, är det också viktigt att hemsidan är lättläst. 

Ha istället flera flikar som besökaren kan välja mellan, vilket gör det enklare att hitta de produkter eller information som kunden söker efter. Se också till att hemsidan har en röd tråd, vad gäller design och form, samt att den är uppbyggd av text som skrivs enhetligt. Den bästa hemsidan ska vara inriktad och personlig, vilket kommer generera i fler läsare!