Andreas Karlsson

/

Om webbutveckling

Magento / WordPress / CodeIgniter / jQuery / Prototype /

Jag heter Andreas Karlsson och jobbar som webbutvecklare på Karlsson & Lord. Du når mig enklast genom andreas.karlsson@indiebytes.se eller 073-512 78 09.

WordPress blir större

WordPress storleksutveckling på wpsize.com

För ett par helger sedan började jag fundera på hur WordPress storlek på disk har förändrats från de första versionerna fram till idag. Det ledde till att jag registrerade domänen wpsize.com och byggde en enkel visualisering av storleksutvecklingen. Inte så mycket för den stora nyttan som för att det helt enkelt gick.

Sidan håller ett vakande öga på alla tags i WordPress SVN-repository och uppdaterar sig själv när så behövs. Detta sker genom ett par schemalagda skript som förbereder all data som sedan formateras och cachas med Memcached.

Innan WordPress 1.5 använde man inte SVN, så de första versionerna (som jag kunde hitta) har jag fått lägga till manuellt. Detsamma gäller för Spotify-länkarna till de jazzartisterna som versionerna har namngetts efter.

Grafen på sajten ritas ut med Google Chart Tools och matas med innehåll från tabellen med hjälp av Prototype.

Jag tar tacksamt emot idéer och förslag på förbättringar för wpsize.com, lämna en kommentar till inlägget eller kontakta mig på Twitter.

One Response / WordPress blir större

Pingback: Tweets that mention WordPress blir större | Andreas Karlsson -- Topsy.com

Leave a reply / WordPress blir större

*

*