Andreas Karlsson

/

Om webbutveckling

Magento / WordPress / CodeIgniter / jQuery / Prototype /

Jag heter Andreas Karlsson och jobbar som webbutvecklare på Karlsson & Lord. Du når mig enklast genom andreas.karlsson@indiebytes.se eller 073-512 78 09.

Spara plats med snygga travar i Leopard

Jag har nyligen formaterat och uppdaterat operativsystemet på min iMac. Numera är det Leopard som rullar. Det är många program som ska installeras på nytt och många inställningar som måste göras, men där emellan måste man ju testa på allt det där som inte fanns i det gamla operativsystemet. En av de nya funktionerna är travarna i Dock, en välkommen funktion som förhoppningsvis kan bringa lite reda i den långa raden med ikoner. För mig var det givet att försöka gruppera de olika programmen i snygga travar.

För att placera en trave i Dock drar man helt enkelt bara ner en mapp och släpper den där man vill ha den. Vill man inte ha hela programmappen som en trave finns det lilla problemet att vissa program inte tycker om att flyttas runt till andra mappar, men det går att ordna ändå – häng med nu!

Öppna Skriptredigeraren, skriv de magiska orden

tell application "Mitt program"
	launch
end tell

och  kompilera koden, eventuellt får du hjälpa Skriptredigeraren att hitta programmet. Välj Spara som…, sätt filformat till Program, kryssa i alternativet Endast körbart och lämna de andra alternativen tomma. Spara. Leta reda på ditt skript i Finder och markera ikonen och välj att visa info, det vill säga ⌘+i eller högerklick och Visa info. Gör samma sak för programmet som skriptet är skapat för att öppna och dra den stora ikonen från programmets information till den lilla ikonen längst upp till vänster i skriptets information. Voila, ditt skript har numera samma ikon som programmet det öppnar!

Upprepa samma procedur för alla program du vill ha i traven och samla dem sedan – om du inte redan gjort det vill säga – i en mapp som du sedan drar till Dock. Grattis!

2 Responses / Spara plats med snygga travar i Leopard

Markus 12 september 2008 at 19:13

Bloggar med både kodsnuttar och skärmdumpar är hett =) Synd att bilder inte syns i din RSS

Svara
Johan 13 september 2008 at 14:56

Nu är det bestämt; blir det mer jobb blir det en mac.

Svara

Leave a reply / Spara plats med snygga travar i Leopard

*

*