Andreas Karlsson

/

Om webbutveckling

Magento / WordPress / CodeIgniter / jQuery / Prototype /

Jag heter Andreas Karlsson och jobbar som webbutvecklare på Karlsson & Lord. Du når mig enklast genom andreas.karlsson@indiebytes.se eller 073-512 78 09.

Ett bra verktyg för regular expressions

Jag hör till skaran som älskar reguljära uttryck, eller på engelska regular expressions, men har lite svårt att få grepp om dem och blir därför nästintill förvånad när de väl fungerar och gör det jag vill. Via Twitter hittade jag i veckan artikeln Regular Expressions for Dummies: Screencast Series av Jeffrey Way. NetTuts+-artikeln innehåller fem screencasts som går igenom, ja – vad vet jag… För när jag ögnade artikeln hade jag ganska snart tappat intresset för den och istället letat reda på det verktyg som används i åtminstone den första av filmerna.

RegExr

Verktyget heter RegExr och är utvecklat av GSkinner. Det är helt gratis och finns både i en webbaserad version och en vanlig som du laddar ner, installerar och kör från din egen dator (byggt på Adobe Air och fungerar på OS X/Windows/Linux). Med hjälp av RegExr kan man snabbt och enkelt skriva, redigera och laserslipa sina reguljära uttryck och direkt se konsekvenserna av det man gör. Learning by doing at it’s best.

3 Responses / Ett bra verktyg för regular expressions

Erik Pettersson 28 november 2009 at 10:33

Jag borde verkligen gå en kurs och läsa några böcker i ämnet. Men detta får duga så länge, grymt fynd Andreas! :)

Svara
Johan Hermansson 29 november 2009 at 23:49

Riktigt bra tips, Andreas. Tackar så mycket!

Svara
Eric Wallinder 29 november 2011 at 14:32

Tycker personligen att Rubular trevligare.
http://rubular.com/

Svara

Leave a reply / Ett bra verktyg för regular expressions

*

*