Andreas Karlsson

/

Om webbutveckling

Magento / WordPress / CodeIgniter / jQuery / Prototype /

Jag heter Andreas Karlsson och jobbar som webbutvecklare på Karlsson & Lord. Du når mig enklast genom andreas.karlsson@indiebytes.se eller 073-512 78 09.

Red: rubinröd Javascript

Javascripts syntax är många gånger inte den roligaste jobba med, något Jesse Sielaff säkert tänkte på när ha skapade Red – ett litet ramverk som låter dig skriva din Javascript i Ruby för att sedan konvertera den till Javascript. Personligen tycker jag att det verkar väldigt intressant, men man ska nog ändå vara vaksam och inte förlita sig blint på ramverket innan man har testat det noggrant. Det må vara hur mycket smidigare som helst att skriva sin kod i Ruby, men om resultatet efter konverteringen inte är tillräckligt bra i kod och optimering så lägger jag hellre lite extra tid och skriver i Javascript.

Det finns sedan tidigare ett liknande tilltag för CSS som går under namnet Sass. Utöver en snabbare och enklare syntax erbjuder även Sass möjligheten för deklarera konstanter, varför upprepa sig?

2 Responses / Red: rubinröd Javascript

John Ankarström 14 augusti 2008 at 08:29

Alltså, jag tycker CSS är jättelätt, undrar faktiskt varför Sass egentligen finns…?

Svara
Andreas 14 augusti 2008 at 09:08

@John Ankarström: Jag tror inte att Sass främst är till för de som anser CSS vara svårt, du måste ändå kunna CSS för att använda dig av Sass. Anledningen till Sass är snarare att det är snabbare att skriva, bland annat genom att du slipper upprepa dig lika mycket som i vanlig CSS.

Konstanter i vanlig CSS är efterlängtat av många, samtidigt som det finns de som är emot det. Som jag har förstått det konverteras konstanterna i Sass till vanliga värden under omvandlingen till de slutgiltiga stilmallarna, vilket borde göra båda läger konstantfrågan nöjda.

Svara

Leave a reply / Red: rubinröd Javascript

*

*