Andreas Karlsson

/

Om webbutveckling

Magento / WordPress / CodeIgniter / jQuery / Prototype /

Jag heter Andreas Karlsson och jobbar som webbutvecklare på Karlsson & Lord. Du når mig enklast genom andreas.karlsson@indiebytes.se eller 073-512 78 09.

Kameraångest

Jag är i behov av en kamera till. Min nuvarande kameraväska bär man inte gärna med sig en heldag på resande fot om man dessutom har med sig datorväskan. Det jag är ute efter är således en liten smidig kamera som ryms i datorväskan som ska fungera som ett bra komplement till min Nikon D80 (som jag önskar var en D90) när jag inte ska iväg på rena fotouppdrag.

Förhoppningsvis kan jag få lite hjälp i min beslutsångest! Jag har delat upp de kameror jag har tittat på i två grupper, den första är lite dyrare och den andra givetvis lite billigare…

Grupp 1:

Grupp 2:

Vågar du råda mig att köpa en specifik kamera? Kanske till och med en som inte finns med på listan? Är det någon kamera som inte borde vara med på listan? Säg till så stryker jag den. Även fegtips (dvs. en rekommendation att satsa på Grupp 1 eller Grupp 2) tas tacksamt emot!

7 Responses / Kameraångest

Andreas 26 oktober 2008 at 16:41

Igår var jag på MediaMarkt och har därefter börjat stryka de kameror som faller bort.

Svara
samuel 27 oktober 2008 at 14:36

jag rekommenderar nån av ricoh. dom är snyggast!

Svara
Andreas 27 oktober 2008 at 20:24

@samuel: Design före funktion, amen! Den svarta DMC LX-3 är inte så dum den heller, den känns lite mer robust byggd.

Svara
Peter Lindberg 27 oktober 2008 at 22:11

Jag är grymt nöjd med min LX-2 och det jag har läst om LX-3 tyder på att det är en magnifik uppgradering. Väldigt fin optik och sensor. Och grymt snygg.

Svara
niklas 4 december 2008 at 02:36

leica är det ända. skulle annars säga att du köper en Ricoh. Men en leica är alltid en…leica!

Svara
Andreas 4 december 2008 at 21:30

Det slutade faktiskt med att jag köpte ett extra batteri och ett slimmat fodral till D80:n. Det kändes som den mest ekonomiska lösningen. Det mest irriterande är att jag verkar ha slarvat bort batteriluckan efter det att jag började använda batterigrepp, jag har med andra ord inte kunnat börja använda mig av min lösning!

Hade jag köpt någon av de listade kamerorna skulle det ha blivit en Leica eller Panasonics budgetvariant.

Svara
Erik 17 december 2008 at 10:53

jag skulle köpa Canon Powershot G10 om jag vore du. Panasonic Lumix DMC LX-3 är fin, men känns inte lika robust (jag har den dock, men ångrar mig lite…)

Svara

Leave a reply / Kameraångest

*

*