Andreas Karlsson

/

Om webbutveckling

Magento / WordPress / CodeIgniter / jQuery / Prototype /

Jag heter Andreas Karlsson och jobbar som webbutvecklare på Karlsson & Lord. Du når mig enklast genom andreas.karlsson@indiebytes.se eller 073-512 78 09.

Dagens jazz

I fredags slogs jag av en idé: dagens jazz. Tanken var att helt enkelt att presentera en jazzlåt per dag, varken mer eller mindre. Jag frågade Jimmy Asklund, som också är förtjust i jazz, vad han tyckte om idéen och om han var intresserad av att hjälpa till med administrationen av en sådan sajt. Jag fick ett snabbt och entusiastiskt ja till svar. Domännamnet dagensjazz.se registrerades på första bästa kafferast och tre timmar av min fredagskväll ägnades sedan åt att bygga upp Dagens jazz.

Vad tycker du om sajten? Vad är bra och vad kan förbättras?

19 Responses / Dagens jazz

Jannicke 25 januari 2009 at 21:48

Jag tycker att det är en alldeles ypperlig källa till lyssning för mig som jazznovis, och i lagom stor dos också. Bara aningens irriterad på mig själv att jag missade Spotify-länkningen först (eller kanske inte?). Men bra!

Svara
Hanna 26 januari 2009 at 16:25

Kanonidé! Skulle gärna se en banner med bild i toppen och några fler meningar under ”om” som beskriver syftet.

Svara
Andreas Karlsson 26 januari 2009 at 21:10

Roligt att du gillar idéen! Mer information ska garanterat läggas upp framöver. Banner med bild ska noga övervägas, men jag vill hålla sajten så simpel och naken som möjligt för att låta musiktipsen tala för sig själva.

Erik Svanberg 26 januari 2009 at 18:53

Great! Jag gillar det. Måste säga att jag också blev överraskad av spotify-länken först, dock positivt överraskad.

Svara
Johan 26 januari 2009 at 23:56

Härligt initiativ! Jag vet dock inte hur mycket jag kommer att följa med. Mitt intresse för jazz har aldrig varit särskilt stort, men det kanske ändrar sig.

Svara
Johan 28 januari 2009 at 08:35

Det hade varit smutt om alla låtarna lades till i en Spotify Playlist. Helst automatiskt såklart men det går nog inte väl?

Svara
August 28 januari 2009 at 19:16

Kanonsajt! En grej jag skulle vilja se är Spotify-länkar i RSS-flödet. Vore perfekt!

Svara
Anton Lindqvist 29 januari 2009 at 00:32

Kul initiativ!
Jazzen är fortfarande en outforskad genre för min del. Dock uppskattar jag ofta det lilla jag kommer över. Men i.o.m. Dagens jazz ska det bli mer jazz!

Svara
Anders 2 februari 2009 at 23:13

Vet inte om jag kan ställa in saker annorlunda, men i Google Reader ser jag bara titeln på inlägget, och måste först klicka fram inlägget, sedan låten. Så hela rasket direkt i feeden skulle sitta bra. Ett extra klick om dagen som det är nu — jättejobbigt ;-)

Kul idé, med det här urvalet låtar lär jag följa samtliga framöver!

Svara

Leave a reply / Dagens jazz

*

*