Andreas Karlsson

/

Om webbutveckling

Magento / WordPress / CodeIgniter / jQuery / Prototype /

Jag heter Andreas Karlsson och jobbar som webbutvecklare på Karlsson & Lord. Du når mig enklast genom andreas.karlsson@indiebytes.se eller 073-512 78 09.

Billig greenscreen

En greenscreen behöver inte vara särskilt avancerad - eller dyr...

En greenscreen behöver inte vara särskilt avancerad - eller dyr...

Betala dyra pengar för en greenscreen? Inte så länge jag inte måste fotografera stora saker! Lösningen jag har kostade mig 30 kronor och inhandlades i form av två illgröna A2-ark från Kontorab. Jag säger inte att det fungerar lika bra som de dyrare alternativen, men det är garanterat bättre än ingenting. Nästa gång jag springer förbi Kontorab ska jag komplettera med en bluescreen.

Två tre photshopklick senare: ett frilagt objekt!

Två tre photshopklick senare: ett frilagt objekt!

… och ja, jag vet att bildexemplet inte är det bästa då det skulle gå lika snabbt att frilägga det utan den gröna bakgrunden!

3 Responses / Billig greenscreen

Martin Källström 23 februari 2009 at 21:19

Om man får komma med en önskan då.. vill du hitta en bild som inte är trivial (flygande hår?) och demonstrera varför grönskärmen hjälper och hur man då frilägger i photoshop med kvalitet?

Svara
Andreas Karlsson 23 februari 2009 at 23:53

Givetvis får man komma med en önskan! Jag ska försöka hinnas med en fördjupning under veckan, det kan hända att det dröjer till nästa vecka beroende på hur mycket och var jag jobbar…

Leave a reply / Billig greenscreen

*

*